Er du rammet av blodkreft?
Vi er her for deg, enten du har eller har hatt en form for blodkreftsykdom, eller om du er pårørende.
Vi er her for deg, enten du har eller har hatt en form for blodkreftsykdom, eller om du er pårørende.
Blodgiving er noe Blodkreftforeningen engasjerer seg i. Inger Margrethe Slinning, fra hovedstyret sitter som vår representant i Ressursgruppen for Røde Kors Blodprogram og deltok på Blodgiversamling siste helgen i november. Her var blodberedskap et av hovedtemaene.
Kongressen til American Society of Hematology (ASH) arrangeres 9.-12. desember i San Diego, og her er forskerteamet ved Oslo Myelomatosesenter svært godt representert!
Professor Nikhil C. Munshi, en av verdens fremste forskere på myelomatose, ser lyst på fremtiden for myelomatosebehandling.
Etter altfor lang saksgang ble i dag KML-legemiddelet Askiminib godkjent av Beslutningsforum. Blodkreftforeningen er glade for at legemiddelet nå blir tilgjengelig for pasientene, men vi er frustrerte over tidsbruken. Saken har ligget hos Legemiddelverket i 8 måneder, før metodevurdering ble ferdigstilt og nok en gang får norske pasienter tilgang til ny behandling etter våre naboland.
Blodkreftforeningen gratulerer Fredrik Schjesvold og hans prosjektgruppe med tildelingen fra Kreftforeningen til REMNANT-studien. – Vi forventer at studien vil vise at det gir bedre overlevelse å starte tilbakefallsbehandling tidligere enn vi gjør i dag, sier Schjesvold.
Per i dag tilbys CAR-T behandling til lymfekreftpasienter ved Radiumhospitalet, men både St. Olavs hospital og Haukeland universitetssykehus har fått klarsignal til at de også vil kunne tilby behandlingen i fremtiden. Fremover vil det bli flere pasienter som er aktuelle for CAR-T, forhåpentligvis også myelomatosepasienter, det blir derfor viktig å få etablert behandlingen ved flere sykehus.