-
Forskerstudent med poster på World Conference on Lung Cancer
Forskerlinjestudenten ved Universitetet i Bergen, Miriam Grønberg, har vært på World Conference on Lung Cancer i San Diego, der hun presenterte resultater fra THORA-studien; her la hun frem at funn som understøtter de norske retningslinjene for behandling for småcellet lungekreft i begrenset stadium.
-
Stor europeisk satsning på lungekreftscanning
Som en del av Europe's Beating Cancer Plan har EU finansiert et europeisk lungekreftscreening-prosjekt, SOLACE.
-
Stor studie på lungekreftvaksine igangsatt
Spennende nyheter! Testing av verdens første lungekreftvaksine hos pasienter har nylig startet opp. Vaksinen er utviklet for å drepe kreften – og hindre tilbakefall.
-
Ja til behandling med ny sjekkpunkthemmer
I møtet i Beslutningsforum 26. august ble medisinen Tevimbra innført til behandling av tre ulike former lokalavansert eller metastatisk ikke-småcellet lungekreft og plateepitelkarsinom. - Selv om godkjenningen ikke åpner for at nye grupper kan få behandling, så er det en fordel å ha flere medikamenter å velge mellom, sier lungekreftlege Vilde Drageset Haakensen.
-
Festrøyking er farligere enn mange tror
Ny europeisk studie viser at festrøykere har mye høyere risiko for å dø av lungekreft og lungesykdom - sammenlignet med ikke-røykere.
-
Se opptak fra debatten: Kan vi utrydde lungekreft?
Risikofaktorer, hvordan vi kan forebygge, finne og behandle lungekreft og hvilke muligheter som ligger i helsepolitikken for å hindre tidlig død av lungekreft ble debattert under vårt arrangement 13.august på Arendalsuka.
-
Vi er på plass med stand og debatt under Arendalsuka
Vi oppfordrer både medlemmer og ikke-medlemmer til å komme innom oss under Arendalsuka!
-
Revolusjonerende operasjonsteknikker
Én av fem pasienter får tilbud om operasjon som behandling av lungekreft. Ny og bedre bildediagnostikk, gode verktøy for å utføre kikkhullskirurgi og ikke minst robotassistert kirurgi gjør inngrepene tryggere og bedre. Men uansett operasjonsteknikk så er det viktigste at operasjonen er grundig, sier kirurgen Per Magnus Haram.
-
Jeg nølte lenge med å bli medlem
Jeg ville ikke være en del av «de syke». Ville ikke identifisere meg med sykdommen. Alt er en prosess. Nå er jeg nyvalgt i styret i Lungekreftforeningen og klar for å gjøre en innsats.
-
Manglende tilbud om robotkirurgi
– Hvis jeg selv skulle opereres for lungekreft så skulle dette skje med robotkirurgi, sier Steinar Solberg, thoraxkirurg og forsker ved Kreftregisteret. Solberg er oppgitt over at robotkirurgi ikke tilbys ved to av landets største sykehus; Oslo universitetssykehus og St. Olavs hospital.
-
Nå kan enkeltpasienter få tilgang til medisiner som har fått avslag
Helseministeren innfører en ny ordning der pasienter kan få individuell tilgang til medisiner og behandlinger selv om disse har fått avslag i Beslutningsforum. – Vi gleder oss over dette, som er et viktig signal for å sikre alle pasienter tilgang til best mulig behandling, Kari Grønås, leder i Lungekreftforeningen.
-
Et brennende engasjement
Han har vært med å stifte Lungekreftforeningen og fått Kreftforeningens hederspris for sitt brennende engasjement. I dag trives Alf Gullik Hansen godt i rollen som likeperson.